sobota 13. srpna 2011

Odjezd na dovolenou

Tak a je to tady - odjíždíme na dlouho očekávanou dovolenou do Rakouska, do oblasti Tauplitzalmu, kde hodláme strávit týden relaxu. Rano naposledy s pejskama a pak šup do auta :) Navigace nám sdělila čas dojezdu v 15:45. 
Cesta celkem ubíhala a někde kolem Sezimova Ústí jsme se rozhodli zastavit na oběd. Na první pohled nás zaujalo bistro Kajuta. No byla to chyba - po zjištění, že nemají černý čaj a ke květáku brambory, nás to zaujetí rychle přešlo...Naštěstí kousek dál v motorestu U Dubu měli čaj i brambory, a jak se později ukázalo, i výborného kuchaře :). Před hranicemi jsme ještě viděli na sloupu veřejného osvětlení stát čápa - vypadal, jakoby byl vycpanej :D.
Pěkně najedení jsme vyrazili na cestu a bylo fajn, že jsme se nikde moc nezdrželi, dokonce ani v rakouských tunelech. Dojeli jsme v pohodě až do Bad Mitterndorfu, kde jsme drobátko bloudili, ale cestu /Alpenstrasse/ nahoru jsme našli vzápětí a také první cedule "pozor krávy" - ale evidentně vědí, proč je tam mají :)
Nahoře nás zdržel menší problém se závorou, kam se pro průjezd musel zadat 4 místný PIN, který jsem neměl, ale i tento problémek vyřešil jeden telefonát. Po vyložení zavazadel jsme ještě museli odvézt auto zpět na záchytné parkoviště a na pokoj se vrátit pěkně po svých :) Cestu nám ale zpříjemnilo hraní jakýchsi místních hudebníků na Alpské rohy.
První dojem - NÁDHERA.

Žádné komentáře: