neděle 1. dubna 2012

1.4.2012 Jičín

Protože jsme na neděli původně plánovali větší výlet, všechno jsme si udělali už v sobotu. Uvařili a vyžehlili, abychom mohli v pohodě na Moravu na hrad Sovinec, kde se měla 1.4. zahájit výstava turistickych známek s možností dokoupení těch chybějících.
Nakonec jsme zvládli i kino a snímek Hněv titánů, ovšem zase taková sláva to nebyla. Efekty good, ale ten příběh byl nějakej jednoduchej.



No každopádně večer se šlo ještě k Veličkům. Zahráli jsme si oblíbenou hru o filmu a tentokrát, i když o prsa, vyhrál :). Sedělo se ovšem déle a cesta na Moravu hned ráno nebyla pavděpodobná. A tak jsme se vydali alespoň do Jičína za Rumcajsem.
V Jičíně je spousty zajímavých míst k vidění - např. zámek, kde je Muzeum hry, což může být především pro rodiče s dětmi velice zajímavé, ale i zábavné. Kromě těch klasických rodin tedy i pro nás :), páč jsme se taky pěkně vyblbli, i tajnou komnatu našli.
Kromě toho jsme se podívali také na Kostel sv. Ignáce z Loyoly, který byl ale uzavřen, a možná úplně soudě podle stavu zvenčí. Navštívili jsme Rumcajsovu ševcovnu, kde vyrůstal i loupežnický synek Cipísek, a vystopuali jsme až do horních pater Valdické brány, která dělí Valdštejnovo a Žižkovo náměstí. Na té Valdické bráně měla být nádherná vyhlídka, ale jak vidno na fotodokumentaci, chytli jsme zrovna "Aprílové" počasí. Navíc paní "domácí" trochu bouchly saze a tak nebylo vidět na krok také v té interiérové části. A sotva jsme slezli dolů, tak azuro :D. No bude na co vzpomínat :))).

Žádné komentáře: