neděle 17. července 2011

16.7.2011_Říp&Libochovice & velký rodinný oběd

Na tento víkend se k nám nahlásila moje mamka, protože ve čtvrtek měla absolvovat návštěvu pražského kadeřníka. Bylo potřeba naplánovat nějaký  program, abychom něco viděli a zároveň si nestrhli "pajšl" :).
Domluvili jsme se, že přijatelné řešení bude výstup na horu Říp a následně návštěva zámku v Libochovicích. Pokud by to vyšlo, ještě jsme počítali s prohlídkou vodního hradu v Budyni nad Ohří, což se nám nakonec k naší lítosti nepovedlo.
V pátek jsme ještě mamku vzali do High Baru, kde jsme ochutnali několik variací na mojito a musím podotknout, že já i Janička jsme byli velice spokojeni a mamka to taky potvrdila.
V sobotu ráno jsme vyjeli poněkud déle nežli obvykle a pod Říp jsme dorazili něco po jedenácté a tak výstup, který se ukázal poněkud prudší nežli naše očekávání, byl poznamenán mým výrazným nedostatkem cukru, díky čemuž byl výstup značně namáhavější. Celá skupina jako celek se však držela statečně a nahoru jsme se vyškrábali za 17 minut, což myslím není úplně nejhorší :).
Po zakoupení občerstvení a potřebných suvenýrů /a že jich tentokrát bylo :))/ jsme absolvovali prohlídku tamní románské rotundy. Po prohlídce jsme obešli téměř všechna vyhlídková místa, pořídili fotodokumentaci a šupky dupky k autu a směr Libochovice.
Vzhledem k pokročilé době, jsme se rozhodli naobědvat v Libochovicích, před návštěvou zámku - a to byla chyba, díky níž jsme tím náš výlet v podstatě ukončili.
V hotelu U Zajíce jsme si objednali k obědu panenku, na kterou jsme čekali 47 minut :( a panenka navíc byla s největší pravděpodobností kýta, což nám dále prodlužovalo konzumaci. No tak sem už tedy taky NE!
Na zámek jsme dorazili v 15:00 a prohlídka akorát začala, ovšem bez nás...My jsme si museli koupit lístek až na čtvrtou, a tak nám nezbývalo, než si prohlédnout zámecký park. 
Prohlídka na zámku byla pěkná a zajímavá, jen paní průvodkyně asi učí na ZŠ prvňáčky, takže výklad podle toho vypadal...to mě trošku mrzelo.
No doma jsme to všechno spláchli Kozlikem, poseděli zhruba do půl desáté a příjemně unaveni šli spát.



Na neděli se Janička rozhodla všechnu moji přízeň sezvat na rodinný oběd s tím, že všechno připraví a za to jí patří můj veliký obdiv :)
Nejenže to zvládla s úsměvem na tváři, ale také si všichni moc pochutnali a nešetřili chválou :)) Já také moc děkuji!


Žádné komentáře: