pondělí 23. května 2011

Šumava

Konečně jsme se dočkali a odjeli na prodloužený víkend na Turnerovu chatu na Šumavě :)

Cestou jsme se ještě zastavili ve Vimperku; byli jsme jen v muzeu - zámek funguje jenom o víkendu bohužel; po zakoupení všech potřebných suvenýrů jsme zašli na oběd do Šumavského pivovaru, kde jsme se mimochodem skvěle najedli a navrch jsme absolvovali privátní exkurzi pivovaru s výkladem od pana majitele. Nakonec jsme zaparkovali na Čeňkově pile v restauraci Bystřina a čekali na odvoz na Turnerovu chatu.
Přijela pro nás paní majitelka s terénním vozem a byla moc příjemná. Ubytování na chatě nebylo takové na jaké jsme zvyklí, ale s tím jsme počítali, takže nám to vůbec nevadilo. Nevadili nám ani kočky, kterých na chatě bylo zhruba 5 a měli v podstatě neomezený pohyb:) Stravovaní jsme hned večer ohodnotili na výtečnou stejně tak jako pivíčko co se tam točilo - polotmavý ležák Klostermann.
No a ráno jsme hned po snídani vyrazili na první tůru Turnerova chata-Antýgl-Horská Kvilda-Vydří most-Zlatá Studna-Zhůří-Turnerova Chata; k tomu není co dodat, protože Šumava a Vydra - to je prostě nádhera...Stejně tak jako druhý den, kdy jsme šli na druhou stranu Turnerova chata-Hrádky-Srní-Sedelský vrch-podél Vchynicko-tetovského plavebního kanálu-Srní-Čěňkova pila-Turnerova chata.
Trasy poměrně delší, než jsme zvyklí, ale určitě stáli za to a nervy si taky řádně odpočinuly.
Ta atmosféra na chatě byla moc fajn a cítili jsme se

dobře. Taky jsme měli štěstí na spoustu suvenýrů, které byly na chatě k dispozici :)
V den odjezdu jsme se ještě s Janičkou rozhodli, že se cestou domů zastavíme na Hradě Rožmberk a tak se i stalo. V Rožmberku jsme se i najedli v restauraci U Martina a pak si prohlédli i hrad. Tyhle památky s nějakými vazbami na českou historii z doby Přemyslovců a Lucemburků se nám vždycky moc líbí :)
Nádherný víkend to byl.

Žádné komentáře: