neděle 6. května 2012

Hrad Sovinec&Rešovské vodopády

Další ráno jsme opustili Olomouc s tím, že další ubytování je cestou na Sovinec v obci Huzová. Na Sovinci probíhá do září výstava turistických známek, která je i prodejní, což znaméná skvělou příležitost k doplnění chybějících kousků. Ještě před tím jsme se zastavili na Svatém Kopečku u Olomouce. Pak až na hradě Sovinec. Na prohlídku jsme ani dlouho nečekali a prohlídka byla celkem zajímavá - je vidět, že na hradu se pracuje a probíhá rekonstrukce. Naneštěstí výstava známek byla ve věži, ovšem jako součást prohlídky a času tedy bylo hodně málo :( průvodkyně byla celá nervózní, divže nám nevynadala...Příště to tam budeme muset domluvit nějak líp.




Cestou do Huzové jsme se ještě zastavili v Rýmařově na oběd v restauraci Excelent a když už jsme byli v Rýmařově zajeli jsme na Janovický zámek (dnes Lesy ČR) a ke kapli V Lipkách, ta ale byla zavřená.
Z Rýmařova pak zpět do Huzové se zastávkou na dvou krásných místech; v Pradědově zahrádce a v Arboretu Paseka. Všude samozřejmě turistické suvenýry :).
No v Huzové ubytování také nedopadlo úplně podle našich představ a nakonec jsme skončili podruhé ve Šternberku v hotelu M. Blížila se pátá, ale Janička přesto chtěla zkusit štěstí a jít na prohlídku bývalého Augustiniánského kláštera. No dopadlo to parádně a prohlídka velmi netradičně pojatá se konala :).
Večer jsme zakončili v tamní pizzerii La Famiglia u MAXI pizzy a cuba libre. 


Další ráno v pondělí jsme se již chystali na cestu domů s poslední zastávkou - u Rešovských vodopádů. Cesta k vodopádům byla pěkně strmá, takže se dal čekat slušný výšlap zpět. Potkali jsme i několik mloků, což už v dnešní době vidím jako určitou raritu a Janička nedala jinak, než že je musíme zvěčnit fotoaparátem :). Vodopády byly nádherné, balzám pro duši. Dokonce se dá jít dál za ně a dojít kupříkladu na hrad Sovinec, takže někdy se sem ještě určitě vrátíme. Po výšlapu zpět k autu jsme ještě pojedli v Rešovské hospodě a pak už konečně hopsa hejsa do Nehvizd.


Žádné komentáře: