pátek 29. července 2011

29.7.2011-Mariánské Lázně a rozhledna Hamelika

Na přání Janičky jsme dnes vyrazili do Mariánských Lázní, do města "jejího" mládí :). Dnes s námi pro změnu jela mamka. Jako vždy, první zastávka vede do infocentra - turistické známky, razítka, vizitky a magnetky, nic nám nesmí chybět. Po vyřízení všech formalit jsme zakoupili jízdenky na místní autokarový vláček a za chvilku svištěli ke Krakonošovi do Parku Boheminium na miniatury zámků, hradů a jiných zajímavostí. Miniaturky byly opravdu nádherné, až nás překvapilo, jak jsou povedené. Byla tam i potopená loď, ale nevím nevím jestli to byl záměr nebo ne :)

Park Boheminium


Samozřejmě se snažím vždy vybrat i nějaké zajímavosti v okolí, aby se nám trošku zpestřilo to putování. Při té příležitosti jsem našel informaci, že v okolí by se měla nacházet jistá Hamelika, tedy rozhledna. Bohužel hrozné značení trasy způsobilo, že jsme poměrně bloudili, dvakrát se vraceli, než jsme nakonec našli tu správnou cestu. Výhled z rozhledny zakrývaly vzrostlé stromy, ale i tak to stálo za to.

Hamelika


Další zastávka měla být Kolonáda, na kterou jsme se měli dostat pomocí lanovky, ale pohled z Hameliky nám ukázal, že pěšky to bude rychlejší a snazší. Na Kolonádě jsme se posilnili oplatkami, nějaké jsme koupili i domů a utíkali najít nějaké pěkné místečko u fontány, kde v 15:00 začínal hudební produkce. Voda už byla sice zelená, ale kouzlo má fontána dodnes. Janičku překvapilo, že skladba A je stejná už 19 let :) a i internát, který navštěvovala, je pořád "ten" internát, jen školička je prý celá opelichaná :(
Oběd byl v restauraci, kterou nám doporučila mamka /nedávno tu jedli, když tu byli s klubem důchodců v divadle/ a jídlo bylo opravdu vynikající - Janička si dala jako dezert palačinku s jahodami a prý jí nezbylo nic jiného, nežli blahem mlaskat, tak nevím :) ....Každopádně mamce děkujeme za tip.
Po tomto pozdním obědě jsme se příjemně unavení vydali na cestu domů. Zase jeden pěkný den...jen jednu vadu měl - zub bolel pořád stejně :((((

Mariánky

Žádné komentáře: