pondělí 1. dubna 2013

Velikonoce, zahájení sezóny

29.3. - 1.4.
V pátek jsme se doma sešli v hojném počtu, přijela Tomášovo mamka i Karolínka. V sobotu šel Tomášek do školy, my jsme barvili vajíčka, pekli bochánky a i na kokosky došlo. Po obědě jsme vyvenčili pejsky a hurá na Karolínkou očekávaný shopping  tentokráte v nově otevřeném Černém mostě. Tam se scházíme s Tomáškem (málem jsme ho nepoznali, měl hlavu jako balón ó:)). Samozřejmě nemůžeme vynechat Světozor. Ve Starbucks jsem si dala malé kafe (= 375 ml.... asi máme doma jiné míry :-)). Shopping byl úspěšný, Kajda má nové plavky a náušnice (3 za cenu 2, no neber to). Nakonec ještě koukli do sportu (nikoho asi nepřekvapí, že zde jsme nic nekoupili :-)) a zase jeli domů, na vypečené bochánky :-).
Nedělní dopoledne jsme strávili naší obvyklou činností - vařením a žehlením. Po výborném obědě, kdy si každý opět mohl vybrat ze tří jídel nenásledovala poobědní dvacetiminutovka, ale venčení pejsků. Odpledne jsme se vypravili okouknout nové kino na "Čerňáku" a konečně film Babovřesky. Dle recenzí hovadina na entou, za nás sice blbost, ale velká legrace :-). Po návratu domů jsme šli přivítat z dalekých cest naše sousedy, z krátkého přivítání se stala asi tříhodinová návštěva, Tomášek nechtěl být propuštěn domů v důsledku ochutnávky africké whisky a Karolínka zase ne dříve, než dokreslí obrázek dinosaurů (a nestačili samotní dinosauři,ale samozřejmě muselo být domalováno i okolí :-)). Malování diňáků se Karolínce zalíbilo natolik, že ještě jednoho namalovala večer doma (ještě že Martin, když byl malý, se také zajímal o dinosaury :-)).
Přestože paní zima se letos rozhodla držet se vlády zuby nehty co nejdéle, rozhodli jsme se využít volného pondělí k zahájení naší sezóny. Letos padla volba na hrad Houska, bránu to do pekla (nooo, tam je přece teplíčko). Cesta byla šedá, místy bílá :-), na hradě byla zima větší než venku, nicméně i díky našemu průvodci byla prohlídka velmi zajímavá a humorná. I do toho pekla jsme se podívali - ale teda nevím, co to bylo za peklo, protože jednak tam byla pěkná zima a jednak nás i pustili zpět (a pakže co peklo schvátí už nenavrátí :D). Další zajímavostí byla socha svaté Ludmily stojící před hradem.
Na pozdní oběd jsme zajeli do nedaleké hospůdky Pod Houskou, kterou můžeme vřele doporučit, obsluha byla velice milá a kuchař byl pan Kuchař :-). Zahájení sezóny se i přes nepřízeň počasí tedy vyvedlo.



Žádné komentáře: