pondělí 4. února 2013

4.2.2013_Jedeme do Aše

Máme za sebou měsíc plný pracovního a studijního nasazení, odpočinek je více než na místě a kde jinde se odpočívá lépe, než u mamulinky :-). Takže hopsa hejsa do Aše na prodloužený víkend. A jako bonus nás čeká maminčin štrúdl, mňam :-). Ještě jsme museli, tedy spíše Tomášek, zvládnout ne zrovna nejpříjemnější cestu, nejdříve lilo, pak padalo mokré cosi a nakonec sněžilo. Ale dojeli jsme v pořádku a za odměnu nám byly naservírovány sýrové karbanátky :-). Večer proběhl částečně klábosením, částečně koukáním na telku.
V sobotu ráno bylo potřeba obstarat nákupy, hlavně HDMI kabel, aby mamulince fungoval DVD rekordér jak má, no byla to fuška, ale sehnali jsme ho. A už byl nejvyšší čas se přesunout k Tomášovo mamce na seznamovací a rozlučkové odpoledne. Seznamovací s Luigim a rozlučkový protože odjížejí do Rakouska a poté hned (tedy až na jaře) do Chorvatska. Oba jsme s Luigim byli tak trochu mimo, když mluvili německy, nerozumněla jsem já, když jsme mluvili česky, nerozumněl on :-) (no tedy popravdě, od na tom byl o mnoho lépe, neboť německy se mluvilo tak z 90% :D).
Večer Tomášek s taťkou koukali na tenis, opravdu vyrovnaný zápas, který nebral konce. Ale po sedmi hodinách se dočkali, vyhráli jsme.
V neděli večer jsme vytáhli krabici starých fotek, to jsme se nasmáli a zavzpomínali na časy dávno minulé.
Mezitím, co jsme si prohlíželi fotky a poté se oddávali dozajista zaslouženému spánku, venku sněžilo a sněžilo a sněžilo. Nebylo tedy divu, že ráno jsme místo auta našli velkou bílou kouli :-). No a pokud jsme chtěli odjet, tak jsme museli nejen vyhrabat naši Lagunku z té bílé koule, ale také si proházet cestu k vratům a hlavně, zbavit se hromady mezi chodníkem a silnicí vytvořenou odhrnovačem :-(. Ještě že jsme měli pomocníka děděčka.
Ještě jsme se zajeli rozloučit s Tomášovo mamkou a pak už domů. A cesta opět nebyla nijak příjemná, do Lubence sněžilo, od Lubence lilo.

Žádné komentáře: