neděle 5. srpna 2012

28.7.-4.8.2012 - Turecko_Paradise Side Beach

Dovolená v Turecku, to byl balzám na duši. Začalo to už na letišti, kdy mi pan prodavač v jednom bufetu tvrdil, že sendvič s trvanlivostí do 31.7. se musí 28.7. vrátit, protože je prošlý. Nebyl jsem ani za boha schopen ho přesvědčit, aby mi ho prodal :). Prodal nám jiný - kuřecí - sendvič za 360 CZK a dodal otázku: "Bude si panstvo přát kouřit?" Tím nás odrovnal...
Let v pohodě a velmi slušné letušky nám ho jen zpříjemňovaly. Přílet do Turecka byl bez problémů, jen bylo zataženo...za to ale strašné dusno. Odjezd z letiště byl perfektně zorganizován - tam bych dal Exim Tours za jedna.
V hotelu /Paradise Side Beach/ jsme bohužel museli čekat asi do jedné na pokoj, ale dostali jsme hned pásky a mohli využívat všech výhod all-inclusive, což bylo docela fajn.
Po ubytování, které bylo mimochodem nad naše očekávání, jsme už "letěli" k moři a začali si užívat zasloužené dovolené :). Kája v sobě objevila dosud netušené potápěčské schopnosti.
Musím říct, že pláž byla veliká resp. rozlehlá; slunečníky zdarma, dost daleko od sebe na to, aby měl každý dostatek svého soukromí.
Čas od času jsme si během dne odběhli do vnitřního areálu hotelu na něco dobrého a sjet si pár jízd na tobogánu - tam to byl totiž pěkný fičák :). Všude bylo spousta všelijakého pití po celý den, takže fakt paráda. Jídla bylo také nepřeberné množství, takže na své si přišel opravdu každý. No a pak zase relax na pláži.
Jeden večer jsme si udělali taxíkem výlet do starého Side. Je to takové místní turistické centrum se spoustou restaurací a obchodů. Nakoupili jsme tam pár suvenýrů, dali si nějaký ten drink a jeli zpátky na hotel. Další den jsme se všichni dohodli, že zkusíme parasailing - to byla jedním slovem nádhera. Užili jsme si to úplně všichni :). Jinak jsme se nikde netoulali a opravdu užívali teploučka, moře a klidu.
Každý večer byl zajímavý animační program např. show Michaela Jacksona nebo kouzelník, takže nudit se tam opravdu nedalo. 





Žádné komentáře: