sobota 16. června 2012

Tvrz Čelákovice, Janičky sraz


Ač se to zdá býti neuvěřitelné, uplynulo dlouhých 20 let od mé maturity (napsané to vypadá snad ještě hůř, než vyslovené:D), není se tedy čemu divit, že sraz na sebe nenechal douho čekat :-).
My holky z intru (tedy já a Miluška) jsme se domluvili, že si zajistíme nocleh, dokonce se nám to podařilo na našem bývalém intru, který stále slouží jako intr :-) a co víc, i vrátná byla stále stejná. Pokecali jsme s ní, prošli se po budově, jen si ne a ne vzpomenout, kde jsme měli pokoj a kam jsme se to vlastně koukali z oken :-(.
Nejdříve jsme se prošli na kolonádu a pak už zamířili na místo srazu pěšky - trolejbus si necháme na později.
Bohužel jsme se svolávali prostřednictvím Spolužáků, a to se ukázalo jako dosti nešťastné, protože lidi tam prostě "nechodí". Naštěstí se nás nakonec sešlo něco kolem dvaceti, což nebylo zase až tak špatné číslo. Dokonce přišel i pan profesor Kučera! Jen škoda, že nemohla přijít naše milovaná třídní profesorka Dortová. My s Miluškou jsme si ještě odskočili na večerní fontánu (to jsme si nemohli nechat ujít, však jsme se tam nachodili...), takže došlo i na ten trolejbus :-). Byl to moc hezký večer a před spaním jsme si ještě dlouho povídali (stejně jako tolikrát v minulosti). Netekla teplá voda!!, stejně jako tolikrát v minulosti :-).
Druhý den přijeli za Miluškou Zdenda s Barunkou a opět jsme šli na kolonádu, pak ještě k Lesnímu prameni (to byl jediný pro nás pitelný a navíc chutný zdejší pramen). V kavárně jsme si dali kávičku a nezbylo než se rozloučit a vydat se zpět k domovu. Je škoda, že nás život zavál každou jinam a tak málo se vídáme.
Tomášek s Karolínkou také nezaháleli a navštívili tvrz v Čelákovicích resp. Městské muzeum v Čelákovicích, kde bylo k vidění několik přírodovědných, archeologických a historických sbírek. Samozřejmě velký výběr turistických propriet, takže si oba dva přišli na své :)).

Napsala Janička a Tomášek


Žádné komentáře: