sobota 28. května 2011

Benátky nad Jizerou

Protože počasí o víkendu nám zrovna dvakrát nepřálo, řekli jsme si s Janičkou, že se vydáme jen tak na lov razítek, turistických známek a magnetek do Benátek nad Jizerou a do Dražic.
V Benátkách jsme zaparkovali kdesi pod zámkem a museli jsme si to nahoru pěkně vyšlápnout. Na zámku jsou v podstatě dvě možnosti, kam se jít podívat...Muzeum hraček a regionální muzeum. Muzeum hraček jsme původně ani nechtěli navštívit, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme se tam podívali a viděli staré plyšové medvídky - tedy především pak Janička :) A vůbec tam byla spousta starých hraček, u kterých jsme si zavzpomínali.
Regionální muzeum bylo také velice zajímavé, nejen rozsahem sbírek, ale také možností vyzkoušet si všelijaké úkony související s expozicí - např. okovat koně, vystřelit z děla a pod.
Po prohlídce zámku jsme už byli pěkně hladoví a na blízkém náměstí jsme chtěli v nějaké restauraci doplnit energii. Žel, na náměstí byly jenom 4 nonstop herny a na náš vkus poněkud tmavo, ale restaurace žádná, tak jsme si řekli, že se vrátíme k autu a někam zajedeme. Naštěstí, jsme kousek za místem kde jsme parkovali, zahlédli restauraci Na Staré koleji, kde jsme se tedy opravdu výtečně najedli :)))

Nakonec cestou zpátky jsme se jeli podívat ještě na zříceninu do Dražic. Pozemek koupil nějaký soukromník a přístup byl zahrazen oplocením a skoro to nevypadalo, že něco uvidíme. Zrovna šel okolo jakýsi místní mladík, který nám ochotně ukázal pěšinu, kudy jsme se dostali dovnitř a mohli tak udělat i pár foteček :)

Žádné komentáře: