úterý 22. července 2008

Myshakova oslava třicátin

Na 20.6. jsme si s Janičkou naplánovali dovolenku. Byli jsme totiž poctěni pozváním Myšáka na oslavu jeho třicátých narozenin do sklípku v Hustopečích na Moravě. Při té příležitosti jsme navštívili i zámky ve Valticích a v Lednici.
V Lednici, která byla sídlem Lichtenštejnů jsme byli opravdu zklamáni neutěšeným stavem objektu. Probíhaly renovační práce a přístupný byl pouze jeden okruh. Interiery byly v lepším stavu a bylo to velmi zajímavé. Novogotiku zase až tak nemusím, ale dýchají z každého koutu dějiny a to je vzrušující.



Valtice již byly ve stavu poněkud lepším Tam prozměnu prováděl nějaký cvokhaus, který se nás stále snažil přesvědčit, že zámek patří jemu... A opět Lichtenštejnové a co mohli "ukradli", ale něco tam zbylo :) Celkový dojem - za dvě.

Večer jsme se už po ubytování v příjemném a zcela novém penzionku sešli s Myšákem a ostatními účastníky a vydali se směrem sklípek. Majitel sklípku pan Cyril byl veselá kopa a pěkně se staral o dobrou náladu. Byla to moc povedená akcička - ochutnávky, výklady, spousta srandy - takže díky!!
Myšák to nakonec hezky popsal a přidal nějaké fotečky, takže využívám opět možnosti linku...


Zelený pták: Hustopečíme

Žádné komentáře: